Türkiye Ekspres Haber | Son Dakika | Güncel Haberin Adresi

BEYNİMİZİN SIRLARI VE YENİ ÖGRENME ÖĞRETME STRATEJİLERİ

Diyarbakır

Kayapınar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Kayapınar Öğretmen Akademileri kapsamında, öğretmenlere yönelik söyleşi gerçekleştirildi.

Kayapınar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Kayapınar Öğretmen Akademileri kapsamında,  öğretmenlere yönelik iki söyleşi gerçekleştirildi.Prof. Dr. Bilal Duman Kayapınar Fen Lisesi ve Kayapınar Proje Tabanlı Abadolu İmam Hatip Lisesinde öğrencilerle de bir araya gelerek, söyleşiler gerçekleştirdi.Söyleşiye 700 kadar öğretmen katıldı. Söyleşi dizisinin 3. sünü gerçekleştirildi.  Açılış konuşmasını Kayapınar İlçe Milli Eğitim Müdürü Kayahan SUBAŞI, proje kapsamında 14 Atolyenin kapsamlı şekilde devam ettiğini söyledi, öğretmenlerin entelektüel kimliklerini, ilgi alanlarını destekliklerini belirterek, çalışmaların sürdürüleceğini açıkladı.

 

Prof. Dr. Bilal Duman nöropedagoji ve yeni teknikleri sunum yaparak anlattı.  İnsanın öncelikle hayatın okuryazarı olması gerektiğini açıkladı. Felsefi temellere dayanarak, Eğitime yeni bir pencere açılmasının önemine değindi. İnsan odaklı çalışmalar için sosyal duyarlılığa gönderme yaptı.

Beynimizde yaklaşık 100 milyar nöron hücresi bulunduğunu belirterek hücreler arasındaki ilişkilerin sırlarını çarpıcı biçimde ifade etti.  Söyjeşi öğretmenler arasında ilgiyle karşılandı. 
Yapay zekanın artık bilim, sanat, kültür alanlarında kullanıldığını belirten Duman, Öğretmenlerin toplumun öncüleri olduğunu söyledi. " Akılcı yöntemlerin ve 21. yüzyıl Eğitim Felsefesinin dünyada etkinligini biliyoruz. Felsefesi birikimizden yararlanmslıyız, Bir nöron onbin nöronla bağlantı kurarak çalışır. Dünyadaki en gizemli veri toplama sistemi..."
Beynin yapısını evrene benzeten Duman, öğrenmenin bir mucize olduğunu belirtti.  Soru/ Cevapla söyleşi sonlandırıldı...

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.