Türkiye Ekspres Haber | Son Dakika | Güncel Haberin Adresi

Doğal ve organik kozmetik birbirinden farklı

ÇEVRE

Ürünlerde vegan, organik veya doğal ibaresinin bulunmasının tam anlamıyla güvenilir olduğu anlamına gelmiyor. Peki, vegan, doğal ve organik kozmetik arasındaki farklılıklar nelerdir?

Doğal ürünü tercih etmenin artık bir yaşam tarzı haline geldi. Doğal kozmetiğe yönelim artmış durumda. Bu noktada, doğal kozmetik adı altında birçok farklı başlık karşımıza çıkıyor. Bu başlıklar vegan, doğal ve organik kozmetik olarak ayrılıyor. Ancak bu kavramlar arasında tüketici kanadında bir anlam karmaşası mevcut. Vegan kozmetik ürünleri içeriğinde hayvansal ya da hayvandan elde edilen hiçbir maddeyi içeriğinde bulundurmaz. Ayrıca, vegan kozmetik yaygın olarak doğal kozmetikle aynı anlamda kullanılsa da birbirinden farklı iki kavramı ifade ediyor. Doğal kozmetik denildiğinde genellikle bitkisel içeriklere sahip, cilde zararsız maddelerden oluşan ürünler akla gelmelidir. Organik kozmetiğin ise, organik tarımla üretilmiş olması ve sertifikalandırılması gerekiyor.

Bunun yanı sıra, doğal ürünler yüzde 0,1 oranında bitkisel içerik bulundurarak doğal olabiliyorken, organik kozmetikte sertifika alınabilmesi için sertifikalı organik tarımla elde edilmiş olması ve yüzde 20 oranında bitkisel içeriğe sahip olması gerekiyor. Bu bağlamda, tüketicilerin bu ayrımların farkında olması gerekiyor.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.