Türkiye Ekspres Haber | Son Dakika | Güncel Haberin Adresi

Kar mega kenti esir aldı

BÖLGE HABERLER

Trakya istikametinden gelen araçların İstanbul'a girişine izin verilmeyecek

Beyaz örtüyle kaplanan İstanbul'da kar yağışı dün geceden itibaren etkisini iyice artırdı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve AFAD'ın uyarılarının ardından bir açıklama da İstanbul Valisi Ali Yerlikaya'dan geldi.

Twitter'dan yaptığı videolu paylaşımla vatandaşlara seslenen Yerlikaya, "Sevgili İstanbullular, akşam saatlerinde yoğun kar yağışı bekleniyor. Zorunlu olmadıkça lütfen trafiğe çıkmayalım" ifadelerini kullandı.

Vali Yerlikaya yaptığı son uyarıyla da ikinci bir duyuruya kadar Trakya'dan İstanbul'a seyahat eden araçların kente girişinin yasaklandığını bildirdi. Yerlikaya, paylaşımında ''Kıymetli sürücüler, ikinci bir duyuruya kadar; Trakya istikametinden İstanbul yönüne seyahat eden araçların ilimize girişine yoğun kar yağışı nedeniyle izin verilmeyecektir.'' ifadelerine yer verdi.

Afet Koordinasyon Merkezi'nde (AKOM) basın mensupları ile bir araya gelen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da vatandaşlara birtakım uyarılarda bulundu.

İstanbul'un herhangi bir yerinde her an ani bastıran kar yağışları görülebileceğini belirten İmamoğlu, 'Meteorolojinin verdiği uyarılara göre her an baskın yağışları bizimle olacak. Vatandaşlarımıza olan uyarımız devam etmektedir. Her ne kadar trafikle ilgili akışı en verimli şekliyle şu an sürdürdüğümüzü ifade etsek de bir anda bastıran bir kar, kış koşullarına hazırlık olmayan bir araç ya da yoğunlaşan trafikten dolayı tıkanıklık o yollara hizmet etmemizi de engelleyecek. Lütfen vatandaşlarımız bu koordineli çalışmalarına bizimle devam etsinler. Hiçbir vatandaşımız acil ihtiyacını hissettiğinde kendini yalnız hissetmesin. Bizler 7/24 onların yanında olmaya devam edeceğiz" dedi.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.