Türkiye Ekspres Haber | Son Dakika | Güncel Haberin Adresi

Cadde ve sokaklar göle döndü

BÖLGE HABERLER

Kentte sabah saatlerinde başlayan sağanak, sokak ve caddelerde su birikintilerine neden oldu. Konyaaltı ilçesinde bir rögar kapağının üstündeki asfalt, suyun basıncıyla kalkınca araçlar mahsur kaldı.

Yurt genelinde yağışlı havalar yeniden yüzünü göstermeye başladı. Mayıs ayına girilmesiyle birlikte, ilkbahar yağmurları kentlerde etkili oldu. Bu illerden biri de yaz sezona hazırlanan Antalya.

Yağmur geri döndü

Bölgede haftalardır süren yeni sezon hazırlıklarına yağmur engel olurken, yerli ve yabancı turistler akın akın gelmeye devam ediyor. Bir sürede yaz sıcaklıkların hakim olduğu kentte sabah saatlerinde başlayan yağmur, ilerleyen saatlerde şiddetini artırdı

Cadde ve sokaklar göle döndü, ulaşım aksadı

Ardından her yağmur sonrası ortaya çıkan manzaralar bir kez daha yüzünü gösterdi. Kentteki cadde ve sokaklar adeta göle döndü. Yollarda oluşan su birikintileri nedeniyle sürücüler zor anlar yaşadı. Birçok sürücü, mahsur kaldı. Şiddetli yağış nedeniyle bazı bölgelerde ulaşımda aksamalar meydana geldi. Kepez, Konyaaltı ve Muratpaşa ilçelerinde de ulaşım aksarken, bazı noktalarda su taşkınları oluştu.

"Çekici ile kurtarılmayı bekliyorum"

Konyaaltı ilçesi Gazi Mustafa Kemal Bulvarı'ndaki rögar kapağı üstündeki asfalt, su basıncı nedeniyle kalktı. Yağış nedeniyle aracı yolda kalan Ali İhsan Çakır, "Yağmurdan dolayı yolda su birikintisi oluştu. O yüzden arabam yolda kaldı. Burada çekici ile kurtarılmayı bekliyorum." dedi.

"2-3 saatlik şiddetli yağıştan dolayı yol neredeyse kapandı"

Çizmeleri ile su birikintisinden yolun karşısına geçmeye çalışan Ahmet Ünlü de şu ifadeleri kullandı: Her sene yağan yağmurdan dolayı buralarda böyle sular birikiyor. Ben de karşıya geçmeye çalıştım ama çok zorlandım. 2-3 saatlik şiddetli yağıştan dolayı yol neredeyse kapandı, araçlar geçmekte zorluk çekti. Ben de karşıya geçmeye çalışırken fazlasıyla tedirginlik yaşadım.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.