Türkiye Ekspres Haber | Son Dakika | Güncel Haberin Adresi

4 bloklu lüks sitede çıkan büyük yangın kontrol altına alındı

BÖLGE HABERLER

İzmir'in Narlıdere ilçesinde bulunan 4 bloklu lüks site alev alev yandı. Olay yerine gelen çok sayıda ekip yangını kontrol altına aldı. Sitede soğutma çalışmaları sürüyor.

İzmir’in Narlıdere ilçesi Yenikale Mahallesi'ndeki 4 bloklu sitenin 8 katlı Folkart Sitesi’nde yangın çıktı. Sitenin alev alev yandığı İzmir’in tüm noktalarından görülürken, bazı vatandaşların ise canını kurtarmak balkonlardan atladığı öğrenildi.

Ekipler müdahale etti

Orman Bölge Müdürlüğüne ait arazöz, İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı TOMA'lar ile AFAD ve UMKE ekipleri de yönlendirildi. Zaman zaman patlama seslerinin duyulduğu yangın çıkan binanın sakinleri ekiplerce tahliye edildi.

7 saatin ardından kontrol altında

Ekipler yangını 7 saatlik çalışmanın ardından kontrol altına alırken, soğutma çalışmaları devam ediyor. Yangının bıraktığı hasar ise gün ağarınca ortaya çıktı.

"Site yöneticisi can kaybı yaşanmadan tahliye etti"

Yangınla ilgili açıklamalarda bulunan İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, şu ifadeleri kulandı:

Orman itfaiye de sevk ettik, 25 araç da orman itfaiyeden geliyor. Bir blok tamamen yanmak üzere, diğer bloklara sirayet etmesini engellemeye çalışıyoruz. İnşallah diğer bloklara sirayet etmeden söndüreceğiz.

Sevindirici olan şu, site yöneticisi yangın başladığında site sakinlerini tahliye etmiş, içerde canlı olmadığına dair bir bilgi var elimizde var şu anda. Dolayısıyla sevindirici olan herhangi bir can kaybı olmadan yangını atlatacağımız yolunda.

Yangının çıkış nedeni henüz bilinmiyor

Köşger yangının çıkış nedenini şu an bilmediklerini ifade ederek "Hastanelere intikal eden herhangi bir yaralı da yok şu an itibarıyla" dedi.

Bakan Koca: Yangından 7 kişi etkilendi

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yangından 7 kişinin etkilendiğini duyurdu.Yangından etkilenenlerden 6 kişi dumana maruz kaldı, bir kişinin ise ayağı burkuldu.

Sosyal medya hesabından açıklamada bulunan Bakan Koca, şu ifadeleri kullanmıştı:

İzmir Narlıdere’de bir sitede meydana gelen ve kontrol altına alma çalışmaları devam eden yangından 7 vatandaşımız etkilenmiştir. 6 kişi dumana maruz kalmış, bir kişinin ayağında burkulma olmuştur. Gerekli tıbbi müdahaleler yapılmıştır, her birinin durumu iyidir.

Olay yerine toplam 70 sağlık görevlisi; 20 adet 112 ambulansı, 2 UMKE Timi görevlendirildi. İzmir’e geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Allah benzer tüm olaylardan korusun.

Bakan Kasapoğlu: Can kaybı olmadığına dair bilgi var, çok geçmiş olsun

Yangın bölgesine gelerek incelemelerde bulunan Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu da açıklamalarda bulundu.

Yangın nedeniyle geçmiş olsun dileklerini ileten Kasapoğlu, şu ifadeleri kullandı:

Hakikaten geniş ve güçlü bir yangın ama hemen hemen büyük ölçüde kontrol altına alınıyor. Özellikle belediye, AFAD, UMKE, orman ekipleri burada yoğun bir çalışma gösteriyorlar ve gördüğünüz gibi bir müddet öncesine göre durum daha iyi. Can kaybı olmadığına dair bir bilgi var, inşallah doğrudur, en büyük tesellimiz olur ve inşallah takviye ekiplerle birlikte tamamen kontrol altına alınacağını ümit ediyoruz ve takipteyiz. Çok geçmiş olsun.

"Panikten yaralı olanlara dair bilgiler var"

Yangının şu an için 40 daireyi etkilediğini anlatan Kasapoğlu, "Ama dediğim gibi takip ediyoruz, inşallah can kaybı olmadan en az hasarla atlatmayı ümit ediyoruz Yangın kaynaklı değil, panikten yaralı olanlara dair bilgiler var" ifadelerini kullanmıştı. Bakan Kasapoğlu, gazetecilerin ilk etapta balkondan atlayanlar olduğuna ilişkin iddiaları dile getirmesi üzerine, "Evet o şekilde yaralılar var" dedi.

Soruşturma başlatıldı

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı yangınla ilgili adli soruşturma başlattı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, site yangınına itfaiye ekiplerinin tüm gücüyle müdahale ettiğini söyleyerek, "Binanın dış cephesinin ahşap kaplama olması çalışmaları güçleştirirken ekiplerimiz alevlerin diğer bloklara yayılmasını engellemek için çalışıyor" demişti.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.