Türkiye Ekspres Haber | Son Dakika | Güncel Haberin Adresi

Google sürprizi 'INGENUITY'

BİLİM VE TEKNOLOJİ

Google arama motoruna 'Ingenuity NASA' yazanlar, Google'ın uçan bir Ingenuity sürprizine tanık oluyor.

Google Mars helikopteri Ingenuity'nin tarihi uçuşunu es geçmedi. Teknoloji devi, arama motorunda 'Ingenuity NASA' araması yapanları ise büyük bir sürpriz ile karşılamaya başladı.Ingenuity, Mars'ta ilk uçuşunu gerçekleştirerek adını tarihe yazdırdı. Mars'ta uçan ilk helikopter olan Ingenuity'nin bu başarısı, Mars meraklılarını da fazlasıyla heyecanlandırdı. Ancak heyecanlananlar arasında görünüşe bakılırsa arama motoru devi Google da vardı. Zira dev şirket, arama motorunu kullananları karşılamak için hoş bir sürpriz hazırladı.

Google arama motoruna 'Ingenuity NASA' yazanlar, Google'ın uçan bir Ingenuity sürprizine tanık oluyor. 'Ingenuity NASA' yazıldığında, sağ tarafta pervanesi dönen Ingenuity'i gösteren Google, helikoptere tıklandığında ise sihri başlatıyor. Tıklama sonucu, Ingenuity tüm sayfa boyunca dolaşıyor. Böylece, Mars'ta dolaşıyormuş izlenimi veriyor. Yaptığımız denemelerde, 'Ingenuity' yazılıp arama yapıldığında da aynı sürprizin gerçekleştiğine tanık olduk.

Perseverance uzay aracı için benzer bir sürprize daha imza atan Google, o sürprizinde arama çubuğuna Perseverance yazıp aratanları karşılarına havai fişeklerin uçuştuğu bir Google arama sayfası çıkartmıştı. Böylece teknoloji devi, Perseverance'ın başarısını kullanıcılarıyla birlikte, oldukça da anlamlı bir şekilde kutlamıştı. Şimdi Google benzer bir kutlamayı Ingenuity için de yapmış durumda.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.