Türkiye Ekspres Haber | Son Dakika | Güncel Haberin Adresi

Baidu, Wuhan ve Chongqing'de tamamen insansız taksi operasyonunu onayladı

BİLİM VE TEKNOLOJİ

Çin'in büyük teknoloji devi Baidu, Wuhan'da ve Chongqing'de ve Chongqing'de tamamen sürücüsüz taksileri (robo-taksi) işletmek için izin aldı.

Çin'de ilk kez tam otonom bir taksinin çalışmasına izin veriliyor.

Acil bir durumda birisinin arabada olmasını gerektiren bir kural uygulayan Çin, bu kez de yumuşatarak dikkatleri üzerine çekti.

Baidu, Wuhan'daki Ekonomik ve Teknolojik Kalkınma Bölgesi'nin 13 kilometre karesi içinde sabah 9'dan akşam 5'e kadar ve Chongqing'deki Yongchuan Bölgesi'nin 30 kilometre karesi içinde 09:30'dan 16:30'a kadar açık. Apollo RT5)' model robotaksi açıklandı .

Baidu Otonom Sürüş Grubu başkan yardımcısı Weidong, "Pekin ve Guangzhou'da benzer izinler almayı planlıyoruz" dedi.

Nisan ayında Baidu, Pekin'in güney banliyösü Yizhuang'da bir pilot yolda sürücü koltuğunun yanındaki yolcu koltuğunda bir güvenlik müfettişi ile toplam 14 robo-taksi kullanma izni aldı.

Baidu, geçen ay çıkarılabilir bir direksiyona sahip 'Apollo RT6' modelini tanıttı. Bu model, otonom sürüş sırasında gerekirse direksiyon simidinin çıkarılabilmesi ile karakterize edilir.

Merkezi Pekin'de bulunan Baidu, 2013 yılında otonom sürüş teknolojisi geliştirmeye başladı ve 2018 yılında devlete ait First Automobile Group of China (一汽, FAW) ile otonom bir araç modelini piyasaya sürdü.Ayrıca elektrikli araç şirketi BYD'ye otonom sürüş sistemleri sağlıyor.

Baidu'ya ek olarak, Didi Chuxing gibi birçok bilgi teknolojisi (BT) şirketi, otonom araç teknolojisinin geliştirilmesinde aktif olarak yer almaktadır.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.