Türkiye Ekspres Haber | Son Dakika | Güncel Haberin Adresi

iPhone 14 modelleri dudak uçuklattı!

Bilim, Teknoloji

Apple'ın merakla beklenen yeni akıllı telefonu iPhone 14'ün fiyatı için gündemi sarsan bir iddia ortaya atıldı. Analistlerin iddiasına göre iPhone 14, iPhone 13'ten 100 dolar daha pahalı olacak.

Apple'ın merakla beklenen yeni akıllı telefonu iPhone 14'ün fiyatı için gündemi sarsan bir iddia ortaya atıldı. Analistlerin iddiasına göre iPhone 14, iPhone 13'ten 100 dolar daha pahalı olacak. iPhone 14 bu şekilde fiyatlandırılırsa Apple'ın yeni cihazı Türkiye'de 30 bin TL'den daha pahalı bir fiyata satışa çıkarılacak. iPhone'un yeni serisi 4 modelle gelecek. Önümüzdeki sonbaharda duyurulması beklenen iPhone 14 ailesinin fiyatlarına ilişkin çok konuşulacak bir iddia geldi. Yeni modellerin iPhone 13'ten daha pahalı olacağını söyleyen popüler bir sektör analisti, Apple ürünlerindeki fiyat artışlarının bu yıl müşteriye yansıtılacağını ifade etti.

MASRAFLAR İPHONE 12 VE İPHONE 13'E YANSITILMADI

Analistlere göre, tedarik zinciri fiyatlarındaki keskin yükseliş aslında son iki yıldır yaşanıyor. Ancak iPhone 12 ve iPhone 13 ile kullanıcılara yansıtılmayan bu masraflar, iPhone 14 için göz ardı edilemeyecek seviyeye geldi. Raporlara göre Apple, bu yılın maliyetlerini tüketiciye yansıtmak zorunda kalacak. İPhone 13 için 100 dolar civarında bir fiyat artışı beklediği orta çıktı

İPHONE 14, 30 BİN LİRANIN ÜSTÜNDE OLACAK

Geçtiğimiz yıl iPhone 13'ün fiyatı 799 dolar olarak belirlenmişti. Türkiye'deki başlangıç fiyatı ise 12 bin TL civarındaydı. Ancak 128 GB'lık modelin şu anda 29.999 TL'den satışta olduğunu belirtmek gerekiyor. Yani iPhone 14'e 100 dolarlık zam gelmesiyle Türkiye'de 30 bin TL'den daha pahalı olacak.

YENİ İPHONE AİLESİ 4 MODELLE GELECEK

Ekim veya Kasım ayında duyurulması beklenen iPhone 14 ailesi, toplamda dört modelle gelecek. Yeni serinin isimlendirmesi sırasıyla iPhone 14, iPhone 14 Plus, iPhone 14 Pro ve iPhone 14 Pro Max şeklinde olacak.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.