Türkiye Ekspres Haber | Son Dakika | Güncel Haberin Adresi

Öğretmene yol ortasında demir sopalı saldırı

ASAYİŞ

Mardin’de görev yapan beden eğitimi öğretmeni, yol ortasında demir sopa ve muştalı saldırıya uğradı. Diyarbakır’a sevk edilen öğretmenin durumun ağır olduğu öğrenildi.

Edinilen bilgiye göre olay Mardin’in Artuklu İlçesi’nde meydana geldi. Artuklu Fatih Ortaokulu’nda görev yapan öğretmen Rıdvan Bat, sabah saatlerinde işe giderken, daha önce husumet yaşadığı ve kuzeni olduğu öğrenilen kişiler tarafından yolu kesildi. “Kemik kıran” olarak bilinen demir muştalarla darp edilen Bat, ağır yaralandı. Mardin Devlet Hastanesi’nde ilk müdahalesi yapılan Bat, Diyarbakır’a sevk edildi. Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavi altına alınan Bat’ın vücudunda ağır kırıklar meydana geldiği, akciğerinin yaralandığı öğrenildi.

‘Can güvenliği’ için emniyete başvurmuş

Mardin Eğitim- Sen Şubesi konu ile ilgili yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, Bat’ın daha önce can güvenliği olmadığı gerekçesiyle Emniyet Müdürlüğü’ne başvurduğu belirtilerek, “Meslektaşımıza; fiziki bir müdahale olmadığı için yapılacak bir şey olmadığı söylenmiştir. Meslektaşımız şu an hastanede yaşam savaşı vermektedir. Öğretmenlere yönelik şiddettin giderek arttığı, görevli ve sorumluların olayların üstünü kapatmak dışında bir şey yapmadığı bu zihniyeti kınıyoruz. Okullarımızı gerici zihniyetlere bırakmayacağız! İfadeleri yer aldı.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.