Türkiye Ekspres Haber | Son Dakika | Güncel Haberin Adresi

Çok sayıda gazeteci, siyasetçi, sanatçı ve hukukçu gözaltına alındı

ASAYİŞ

Diyarbakır, Urfa, Batman gibi birçok kentte düzenlenen ev baskınlarında aralarında gazetecilerin, siyasetçilerin, avukatların ve sanatçıların bulunduğu çok sayıda kişi gözaltına alındı.

Diyarbakır merkezli başlatıldığı belirtilen bir soruşturma gerekçe gösterilerek bazı kentlerde çok sayıda eve baskın düzenlendi. Evlerde yapılan aramalarda polisler, bazı kitap ve dijital materyallere el koydu. Baskınlarda aralarında Mezopotamya Ajansı editörü Abdurrahman Gök, muhabir Ahmet Kanbal, Yeni Yaşam Gazetesi Yazıişleri Müdürü Osman Akın, Xwebûn İmtiyaz Sahibi Kadri Esen; Özgürlük için Hukukçular Derneği (ÖHD) Diyarbakır Şube Eşbaşkanı avukat Halise Dakalı, avukatlar Özüm Vurgun, Bünyamin Şeker, Berdan Acun, Pirozhan Karali, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Saliha Aydeniz’in basın danışmanı Sezen Mercan, Amed Şehir Tiyatrosundan Yavuz Akkuzu, Özcan Ateş ve Elvan Koçer Yıldırım ile siyasetçilerin de bulunduğu çok sayıda kişi gözaltına alındı.

Urfa’da en az 4 gözaltı

Urfa’daki ev baskınlarında ise en 4 kişi gözaltına alındı. Siverek ilçesinde yapılan ev baskınında ÖHD üyesi avukat Metin Özbadem’in yanı sıra siyasetçi Halil Delen, Havva Bildik, Habat Mimkara gözaltına alındı. Yine aynı dosya kapsamında Suruç ile Viranşehir ilçelerinde de ev baskınlarının yapıldığı ve gözaltıların olduğu öğrenildi. Mezopotamya Ajansı (MA) Sahibi Ferhat Çelik ise baskın yapılan ikamet adresinde olmadığı için gözaltına alınamazken, birçok adreste de aramaların sürdüğü bildirildi.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.