Türkiye Ekspres Haber | Son Dakika | Güncel Haberin Adresi

3 kişinin öldüğü kavgada 3 tahliye

ASAYİŞ

Diyarbakır’da geçen yıl park yeri yüzünden çıkan ve 3 kişinin hayatını kaybettiği kavgaya ilişkin tutuklanan 4 kişiden 3’ü adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Olay, 13 Nisan 2022’de Sur ilçesine bağlı kırsal Karaçalı Mahallesi'nde meydana geldi. İki esnaf arasında park yeri yüzünden çıkan tartışma daha sonra kavgaya dönüştü. Kavgada 4'ü ağır, 7 kişi yaralandı. Yaralılardan Kazım Çiftçi (64), oğlu Mehmet Çiftçi (24) ve muhasebeci Murat Özyılmaz (43) kaldırıldıkları hastanede yaşamlarını yitirdi. Olaya ilişkin gözaltına alınan 8 şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Söz konusu şüphelilerden 4'ü,  8 Aralık 2022’de tensip zaptı kararı ile serbest bırakıldı. Tutuklu 4 sanık hakkında dava açıldı.  6 Haziran’da görülen davanın ilk  duruşmasında tutuklu sanıklar F.K. (23), H.K. (40), M.Ş.K. (33) ve Muaz Kırar (38) salonda hazır bulundu. Savunmaların ardından tutuklu F.K., H.K., M.Ş.K., suçun vasıf ve mahiyetinin değişme ihtimali, tutuklulukta geçen süre ve delillerin toplanmış olması gerekçesiyle tahliyesine, Muaz Kırar'ın ise tutukluluk halinin devamına karar verildi.Öte yandan karşı taraf mahkemenin tahliye kararına tepki gösterdi.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.