Türkiye Ekspres Haber | Son Dakika | Güncel Haberin Adresi

Enkaz altındaki annesinin ayaklarına bakıyor!

ADIYAMAN

Depremin yıkıma yol açtığı Adıyaman’da yardım ekiplerini bekleyen bir yurttaş, 3 gündür enkaz altında can veren annesinin ayaklarına bakıyor.

Merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık olan depremlerin en fazla etkilediği kentlerden biri olan Adıyaman’da  4'üncü günde yüzlerce enkazın altında sayısı bilinmeyen insan bulunuyor. Enkaz altından yurttaşların çıkardığı cenazeler hastane ve okul koridorları ile sokak başlarında bekletiliyor. Çadırların kurulmadığı kentte, depremzedeler geceyi enkaz haline gelen evlerinin önünde yaktıkları ateşin başında ağıtlar ile geçirdi.

CÜMLELER BOĞAZDA DÜĞÜMLENİYOR

Kenti gezerken, her sokakta, her enkaz başında aynı tepki ile karşılaşılıyor. "Allah aşkına duyurun Adıyaman’ın sesini. Adıyaman yok oldu. Annem/babam/bütün ailem enkaz altında. Çağırıyoruz kimse gelmiyor" diye soran her kişinin boğazında cümleler düğümleniyor.

'GÜNLERDİR ÖLEN ANNESİNİN AYAKLARINA BAKIYOR'

Enkaz altındaki annesinin ayakları görünen Ahmet Şahin, "3 gündür orada. Ölmüş ama artık cenazemizi alıp defnetmek istiyoruz" diyor.

Enkaz altında yakınlarını, eşlerini, çocuklarını arayan insanlar, isimleri ile sesleniyor. Bir kadın "Kudret ses ver" diye seslenirken, katlı binaların yığın haline geldiği başka bir enkazdan başka başka isimler sıralanıyor.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.